Huismuis (Mus musculus L.)

Muizen in huis is niet alleen vervelend, maar ook kunnen ze schade aanrichten en een gezondheidsrisico vormen, speciaal in keukens of in de speelruimtes van uw kinderen.

Muizen kunnen schade aanrichten aan isolatie van uw woning, aan meubilair (knagen aan het hout) of aan elektrische bekabeling met als risico op kortsluiting als gevolg.

MuizenvraatWanneer heeft u een muizenprobleem:

Wat kunt u doen:

Het belangrijkste is wering. Aangezien muizen door gaatjes kunnen kruipen niet groter dan de punt van een pen (0,5 cm), is het belangrijk eventuele gaten dicht te maken. Denk ook aan spouwontluchtingen: hiervoor zijn bijenbekjes of spouwsafes in de handel. Ook kunt u deurborstels  onder deuren bevestigen.

Verder is het belangrijk ervoor te zorgen dat eventuele voedselbronnen niet toegankelijk zijn voor muizen. Verpak voedsel zoveel mogelijk in plastic of metalen bakken. Vergeet ook niet schoon te houden onder de fornuizen, kasten en koelkasten.

Muizen kunnen snel uitbreiden en een plaag vormen indien niet behandeld. Zelf kunt u bijvoorbeeld met behulp van een klem of een vangkooi de muizen vangen. Professionele ongediertebestrijding is nodig indien het probleem groter wordt of aanhoudt.

Onze servicemedewerkers bieden een zeer snelle en effectieve behandeling ter bestrijding van de muizen met alle aandacht voor de veiligheid  van uw gezin en huisdieren. Tevens geven ze u ook advies om op gebied van  preventiemaatregelen uw huis muizenvrij te kunnen houden.

Voor advies of voor bezoek van een Vink specialist, bel

 

Uiterlijk en ontwikkeling:

Leefwijze:

Sporen en schade:

Weringsmaterialen:

Bestrijding:

Bel ons:

De teksten en de foto's op deze website mogen niet worden vermenigvuldigd of openbaar gemaakt door middel van druk, microfilm, fotokopie, plaatsing van teksten en of afbeeldingen op andere websites of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteurs/makers. Neem voor vragen rondom copyright contact op met Vink Ongediertepreventie of met de webmaster.